Tips Dan Petua Untuk Berjimat Dengan Kereta Sewa
Adakah anda pernah mengalami situasi dimana kereta yang anda guna hari-hari, rosak dan anda sukar nak ke mana-mana?

Atau... Anda nak pulang beraya ke kampung, tetapi anda mempunyai anak yang ramai dan anda hanya ada sebuah kereta kancil sahaja? Sebelum ini pula anak-anak anda terpaksa naik bas untuk bersama-sama pulang ke kampung.Pernah terpikir tak anda untuk sewa  kereta? Mesti terlintas dalam fikiran anda, ada ke syarikat yang buat kereta sewa? Atau kalau jadi apa-apa pada kereta anda, terpaksa pinjam daripada kawan-kawan atau keluarga. Kalau lah ada syarikat yang buat kereta sewa kan senang..Jawapanya Ya. Ada.. Dulu kita susah nak nampak iklan-iklan kereta sewa di jalan-jalan utama. Syarikat kereta sewa yang wujud pun tidak ramai yang tau kewujudannya atau dibuat secara kecil-kecilan atau menyewakan kereta sendiri untuk menampung kos kehidupan harian.


Bagi golongan kebanyakan, nak beli kereta pula hanya bagi golongan yang mampu sahaja. Iyalah, untuk beli kereta, perlukan 10 peratus deposit dan  bayaran bulanan pula perlu ditanggung. Belum lagi cerita untuk beli kenderaan yang lebih besar seperti Toyota Estima, Toyota Vellfire. Memang sampai tua pun tak dapat nak merasa nak naik.


Tapi sekarang, jika anda tidak ada kereta pun bukanlah lagi satu masalah. Sewa sahaja dengan syarikat kereta sewa yang tumbuh bak cendawan. Lagi-lagi anda duduk di KL dan rumah berhampiran stesen LRT. Lagi la tidak perlu beli kereta. Nak kemana-mana boleh naik LRT, dan kalau memerlukan kereta bagi membawa barang, sewa sahaja kereta. Mudah dan sangat menjimatkan. Anda tak perlu pikir bayaran bulanan, duit road tax setiap tahun, duit servis kereta, duit tol dan macam-macam lagi anda dapat jimat.

Sebelum ni anda hanya bermimpi untuk sewa kereta mewah seperti Toyota Vellfire? Kini tidak lagi. Tak perlu payslip gaji 5 angka baru boleh naik Vellfire. Anda tak perlu jadi orang kaya pun untuk merasa naik kereta mewah ni. Sewa sahaja.. Ya, Sewa sahaja kereta-kereta ini. Kelebihan kalau anda sewa kereta, anda boleh bertukar-tukar kereta yang anda nak setiap bulan. Kalau nak membeli-belah dan anak tidak ramai boleh sewa kereta kompak seperti Myvi, Axia, Saga dan lain-lain.  Apabila tiba musim perayaan pula anda boleh bawa Van atau MPV pulang ke kampung. Pasti orang kampung terkejut jika anda pulang ke kampung dengan memandu Vellfire, walhal ianya cuma kereta sewa!

Menarik? Hehe. Ini sekadar pandangan saya disebabkan oleh dahulu pun saya tidak nampak keperluan sewa kereta dan peluang menjalankan perniagaan kereta sewa. Sekarang orang lebih suka menggunakan perkhidmatan kereta sewa atau jika tidak mahu memandu, mereka akan menggunakan perkhidmatan dari UBER atau Grab Car.
Sekian sahaja coretan dari saya untuk perkhidmatan kereta sewa. Jika berminat dan Join Venture dan melabur dengan saya dalam perniagaan kereta sewa, boleh hubungi saya di talian 019-705 2225. Klezcar Car Rental. Why Dreaming? Just Rent It!

No comments:

Post a Comment